Ο Αλέξης Πατέλης γεννήθηκε στην Αθήνα κι από μικρός ανέπτυξε ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τα οικονομικά.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Σπούδασε στην Αγγλία, πήρε Bachelor of Arts στα Οικονομικά και τα Μαθηματικά το 1991 από το Πανεπιστήμιο Sussex και Master of Arts στα Οικονομικά από το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο του Princeton στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1993 υπό την εποπτεία του περιβόητου -καθηγητή τότε και διοικητή της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED αργότερα- Ben Bernanke. Το 1997 ανακηρύχθηκε Doctor of Philosophy στα Οικονομικά.

Στη συνέχεια εργάστηκε στη Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη κι αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο  για να ενταχθεί στη Merrill Lynch, όπου είχε ραγδαία εξέλιξη, καθώς σύντομα ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος μελετών για την παγκόσμια οικονομία.

Το 2010 ο Αλέξης Πατέλης αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, από όπου θα μπορούσε να συνεχίσει να δουλεύει για πελάτες σε όλο τον πλανήτη μέσα από τον υπολογιστή του, δημιουργώντας έναν επενδυτικό οργανισμό εξατομικευμένων μακροοικονομικών αναλύσεων. 

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης (επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος).

Στο Leaders Talk, ο Αλέξης Πατέλης, ο οικονομολόγος με τη διεθνή καριέρα μοιράζεται εμπειρίες και συμβουλές που αξιοποίησε στην πράξη και ανατρέπει στερεότυπα. Μιλά για τη σημασία της αυτογνωσίας στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, για την πρόκληση της συνεργασίας και της ζωής στο εξωτερικό, για τη διαφορετικότητα στην εργασία και τη λήψη αποφάσεων και τονίζει ότι σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, αυτό που μετράει δεν είναι η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα. 

#HisStory