Το νόημα και η αξία του Eπιχειρείν και της Ηγεσίας στη σύγχρονη εποχή

The Leaders Live by ImpacTalk.gr

2 ηγέτες ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Bespoke AE και ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner VentureFriends συνομίλησαν για το νόημα και την αξία του Επιχειρείν και της Ηγεσίας στη σύγχρονη εποχή.
 
Οι δύο επιχειρηματίες, σε συντονισμό του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάκη Προβατά, αντάλλαξαν απόψεις και βιώματα από την εμπειρία τους στο σκληρό στίβο του επιχειρείν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, με άξονες:

  • τις αρχές της επιχειρηματικότητας,
  • τον παράγοντα άνθρωπο και τον καθοριστικό ρόλο του
  • το όραμα που οφείλει να έχει κάθε νέος που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του επιχειρείν και των start ups.

 
Με ανθρώπινο λόγο αλλά και την αυτογνωσία που τους χαρίζει η επιτυχία τους ως επιχειρηματίες, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Απόστολος Αποστολάκης ενέπνευσαν το κοινό που τους παρακολουθούσε μέσω live streaming αλλά και ζωντανά απαντώντας στην ερώτηση «Επιχειρηματίας γεννιέσαι ή γίνεσαι;» αλλά και τονίζοντας ιδιαίτερα:

  • το ρόλο της τύχης (αλλά και της ατυχίας) και του ευρύτερου κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού πνεύματος,
  • τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τα hard skills,
  • τη βαρύτητα της επιλογής στελεχών που είναι και οι ίδιοι ηγέτες,
  • την αναγκαιότητα της προσαρμοστικότητας ενός ηγέτη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον,
  • το reskilling και το upskilling καθώς και την εναλλαγή στελεχών ανάλογα με τις ανατροπές που επιτελούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Η προσαρμοστικότητα είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας και επιβίωσης των ανθρώπων αλλά και των εταιρειών», Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

«To Growth Mindset είναι η πίστη ότι και να πέσω θα σηκωθώ και τότε θα έχω εξελιχθεί. Η αποτυχία είναι απαραίτητη για την επιτυχία», Απόστολος Αποστολάκης.

«Η δουλειά του επιχειρηματία είναι μοναχική. Την απόφαση θα την πάρει μόνος του. Χωρίς ένστικτο δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα», Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και τους γύρω μας αν θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας», Απόστολος Αποστολάκης.
 
O Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Απόστολος Αποστολάκης έκλεισαν την εκδήλωση απευθυνόμενοι στη νέα γενιά:
«Να ονειρεύεστε και να μην επιτρέψετε σε κανένα να μπει εμπόδια στα όνειρά σας. Ακούστε την καρδιά σας!», Σπύρος Θεοδωρόπουλος.
 
«Βάλτε στόχους και αυτό-δεσμευτείτε να τους πετύχετε!», Απόστολος Αποστολάκης.
 
 
 
Τα The Leaders Live by ImpacTalk.gr είναι ο νέος μεγάλος θεσμός που φέρνει κοντά και σε ζωντανό διάλογο Ηγέτες από τους χώρους του Επιχειρείν, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης και της Οικονομίας προκειμένου να εμπνεύσουν την νέα γενιά με τις γνώσεις, τα βιώματα και την εμπειρία ζωής τους.
 
Τα The Leaders Live by ImpacTalk.gr διεξάγονται ενώπιον κοινού και μεταδίδονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του ImpacTalk επιβεβαιώνοντας το λόγο δημιουργίας του, τη μετάδοση της μάθησης και της έμπνευσης.
 
#LeadersLive #ImpacTalk