Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο ευρωβουλευτής και ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε το 1985 στον Βύρωνα. Σε ηλικία 14 μηνών διαγνώσθηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου ΙΙ, που τότε του έδινε προσδόκιμο ζωής μέχρι την εφηβεία. 
Σε πείσμα των προβλέψεων και των στερεοτύπων της εποχής, ολοκλήρωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο ως αριστούχος και το 1999 έγινε ο πρώτος μαθητής με κινητικά προβλήματα, που παρακάμπτοντας έναν απαρχαιωμένο νόμο, συμμετείχε στη σχολική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως σημαιοφόρος. Ήταν ο κορυφαίος μαθητής στο Γυμνάσιο Κορωπίου, με τον έλεγχο του να αναγράφει 19 και 11/12. 
Το 2003 έκανε ακόμα ένα όνειρό του πραγματικότητα, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο το 2010. Στη συνέχεια έκανε ειδικότητα στην Ψυχιατρική, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. 
Με την ειδικότητα του ψυχιάτρου, υπηρέτησε στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, όποτε εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ με 577.114 ψήφους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης λύσεων λύσεις σχετικά με τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, έχει ιδρύσει τον πρώτο Oργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, I-Living.