Ανδρέας Ταπραντζής

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας μίσθωσης αυτοκινήτων Avis, δρ. Ανδρέας Ταπραντζής, έχει συμπληρώσει τρεις δεκαετίες στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα κι από εκεί ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στο Πολυτεχνείο. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και Διδάκτορας (PhD) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη γνωστική περιοχή της αυτόματης ρύθμισης διεργασιών και των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, είναι κάτοχος MΒΑ και διαθέτει μελετητικό πτυχίο Γ' Τάξης για Οικονομοτεχνικές Μελέτες, καθώς και πτυχίο Αuditor Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας.
Έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος με αντικείμενο την εφαρμοσμένη έρευνα και σύμβουλος διοίκησης σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΤΕ, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, η IDV Group, η  American Home Products και έχει συνεργαστεί με φορείς, όπως η British Telecom, η TeleDanmark, η Royal Society of Arts, το Royal Mail, η BPCS, καθώς και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
Το 2001 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ, όπου το 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ κι από το 2014 βρίσκεται στο τιμόνι της Avis.