Chipita

Λίγα λόγια για την CHIPITA
Η CHIPITA ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1973 και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών τροφίμων, με τα προϊόντα της να είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η εταιρεία αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει στην αγορά, καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής. Έως σήμερα έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα μία σειρά από αγαπημένα σνακς όπως το 7DAYS croissant, το 7DAYS Bake Rolls, το Molto ενώ διεθνώς δραστηριοποιείται σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα.
Τα προϊόντα της παράγονται σε 14 μονάδες παραγωγής σε 11 διαφορετικές χώρες και φτάνουν σε 2 δις καταναλωτές σε 56 χώρες του κόσμου. 
Η CHIPITA δίνει ιδιαίτερη αξία στους ίδιους τους ανθρώπους της. Απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους, από 30 και πλέον διαφορετικές εθνικότητες. Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων, συνεχώς ενημερωμένων και βελτιωμένων συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και είναι μία εταιρεία που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια και τα αποτελέσματα παρέχοντας παράλληλα ένα ασφαλές και χωρίς διακρίσεις περιβάλλον αξιοκρατικής επαγγελματικής εξέλιξης. 

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της CHIPITA
Η CHIPITA λειτουργεί με αρχές, πρότυπα και κοινωνική ευαισθησία. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων συμβάλλει ουσιαστικά σε αξιόλογες προσπάθειες που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες και δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για όλους: 
Ίσες ευκαιρίες στα παιδιά: Η CHIPITA συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα λειτουργικά έξοδα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ιωαννίνων από το 2017 και της Λαμίας από το 2020, που στόχο έχουν να προσφέρουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση αλλά και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 600 παιδιά.
Ταξιδεύοντας στα ακριτικά νησιά: Από το 2017 η CHIPITA στέκεται αρωγός στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου, ενθαρρύνοντας και ενδυναμώνοντας το πολύτιμο έργο της στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο οργανισμοί προς τις απομακρυσμένες κοινωνίες, αποτελούν τον κύριο λόγο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Ομάδα Αιγαίου με τους 240 εθελοντές της, μεταξύ των οποίων και γιατροί από 20 ειδικότητες, έχει επισκεφθεί 15 ακριτικά νησιά, και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 9.500 ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους, ενώ παράλληλα υλοποιεί και σημαντικά έργα υποδομής. Επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για το 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι των κατοίκων για τον ιό Covid-19. 
Ενισχύοντας τους φοιτητές: Η CHIPITA συνεργάζεται με το κολλέγιο ALBA στηρίζοντας φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, με τίτλο «The Chipita Future Leaders Learning Series». Η εξέλιξη της τεχνολογίας και ο διεθνής ανταγωνισμός μεταβάλουν τη ζήτηση προσόντων και δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσω των προγραμμάτων αναβάθμισης των γνώσεων, δίνεται η δυνατότητα σε νέες και νέους να αποκτήσουν τα προσόντα και τις δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό εφόδιο στην εργασιακή αποκατάσταση. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι/ες από 200 φοιτητές/τριες παρακολούθησαν τα σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.
Επενδύοντας στον αθλητισμό: Η CHIPITA διαχρονικά δείχνει την ειλικρινή και ουσιαστική στήριξη της προς τον αθλητισμό, μέσω από χορηγίες μεγάλων διοργανώσεων, όπως η Euroleague, αλλά και τοπικών ομάδων. Οι χορηγίες αγαπημένων αθλημάτων όπως το basket, το ποδόσφαιρο και το Ice Hockey χτίζουν μία αμφίδρομη σχέση της εταιρείας με τις ομάδες που στόχο έχει την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών προς τη νέα γενιά αλλά και την ανάδειξη του αθλητισμού εν γένει, ενισχύοντας το ενδιαφέρον των νέων για τα αθλητικά δρώμενα, πολλαπλασιάζοντας τη θετική επίδραση των σπορ στην κοινωνία.