Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου

«Ο Θεός είναι στη λεπτομέρεια»

Η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts μιλά για τη γοητεία της δουλειάς της, τη χαρά της δημιουργίας και τη συγκίνηση που νιώθει κάθε φορά που βρίσκεται μέσα σε ένα εργοτάξιο. Ορίζει την ποιοτική φιλοξενία, που δεν είναι κατ’ ανάγκη και απρόσιτη, περιγράφει τη διαδικασία που τη βοήθησε να εξελιχθεί ως επαγγελματίας και τα κριτήρια που θέτει στην επιλογή των συνεργατών της και ξεκαθαρίζει ότι η ιδέα πως ο τουρισμός στην Ελλάδα τελειώνει στο «ήλιος και θάλασσα» είναι μεγάλος μύθος. || Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου

Η Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου είναι συνιδιοκτήτρια και συν-Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts, της κορυφαίας, ιδιωτικής ξενοδοχειακής εταιρείας με 5 θέρετρα στην Κρήτη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακό στο Harvard Graduate School of Design. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 1976 ο πατέρας της, Γιάννης Σμπώκος, με τη δημιουργία του πρώτου του ξενοδοχείου, Αγάπη Beach. Σταδιακά πέρασε στη διοίκηση της εταιρίας (Sbokos Hotel Group), που σήμερα, μετονομασμένη σε  Phāea Resorts, είναι στον έλεγχο της ίδιας και της αδερφής της, Αγάπης. 

Είναι επικεφαλής του Τμήματος Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και Προμηθειών της T.E.MEΣ., φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, ενώ είναι μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. 

Παράλληλα, από το 2018 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, που είναι τμήμα ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που στηρίζει την επιχειρηματικότητα κυρίως νέων επιχειρηματιών.