Ανδρέας Ανδρεάδης

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες»

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ταξιδεύει στη ζωή του από την οικονομική ανασφάλεια των παιδικών του χρόνων στην απλή στρατηγική σκέψη και στην επένδυση που άλλαξε την ιστορία του τουρισμού στην Ελλάδα. Μιλά για τις υποχρεώσεις και το όραμα που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας, ορίζει τι σημαίνει ποιοτική φιλοξενία, τονίζει τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα και εξηγεί γιατί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας δεν είναι οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες.

Ανδρέας Ανδρεάδης

Ο CEO του Ομίλου Sani/Ikos, στον οποίο ανήκουν τα Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου πήρε διδακτορικό τίτλο από το University of London. 
Από το 2006 μέχρι το 2011, ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ενώ από το 2011 έως το 2017, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), τον θεσμικό κοινωνικό εταίρο της ελληνική κυβέρνησης στον τουριστικό τομέα. 
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, υπήρξε πρόεδρος της Marketing Greece Α.Ε., καθώς και του ΙΝΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ. 
Έχει διατελέσει για μια δεκαετία πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος για 3 χρόνια (2013-2016).