Επάγγελμα διευθύντρια γυναικείου περιοδικού και site: Όλα όσα κρύβονται πίσω από τη λάμψη!

Inspired by ImpacTalk

Ενώ στην αντίληψη του ευρέος κοινού κυριαρχεί ακόμη το στερεότυπο «ο Διάβολος φοράει Prada» για τις διευθύντριες γυναικείων μέσων, η πραγματικότητα μοιάζει να διαφέρει πολύ από τη χολιγουντιανή ταινία. 

Συντονιστής
Στέλιος Σοφιανός, Chief Media & Content DPG Media

Experts
Γαλάτεια Λασκαράκη, Διευθύντρια Marie Claire, marieclaire.gr
 
Ελένη Καραγιάννη, Διευθύντρια Madame Figaro
 
Διονυσία Καλαποθαράκου, Διευθύντρια Queen.gr 
 
 

Επάγγελμα διευθύντρια γυναικείου περιοδικού και site: Όλα όσα κρύβονται πίσω από τη λάμψη!
Inspired by Impactalk

Ενώ στην αντίληψη του ευρέος κοινού κυριαρχεί ακόμη το στερεότυπο «ο Διάβολος φοράει Prada» για τις διευθύντριες γυναικείων μέσων, η πραγματικότητα μοιάζει να διαφέρει πολύ από τη χολιγουντιανή ταινία. 4 διευθύντριες των μεγαλύτερων γυναικείων μηνιαίων περιοδικών και sites μιλούν για τη λάμψη αλλά και για τις προκλήσεις, για τις αγωνίες αλλά και την υπέροχα θηλυκή καθημερινότητά τους. 

 • Ποιο το προφίλ της διευθύντριας γυναικείου περιοδικού; 
 • Έχει διαφοροποιηθεί στην εποχή της πανδημίας;
 • Ποιες οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται από τις διευθύντριες γυναικείων περιοδικών στην ψηφιακή εποχή;
 • Απειλούν τα γυναικεία sites την ύπαρξη ή/και την πρωτοκαθεδρία των γυναικείων περιοδικών;
 • Ποιες οι προκλήσεις μίας διευθύντριας εντύπου και σε τι διαφέρουν από μίας διευθύντριας site;
 • Εξακολουθεί να υπάρχει η λάμψη γύρω από τις διευθύντριες των περιοδικών; 
 • Τα γυναικεία περιοδικά και sites προσεγγίζουν τη γυναίκα μόνο από τη ματαιόδοξη πλευρά της; Μόδα και ομορφιά;
 • Πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πανδημία στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου στη θεματολογία γυναικείων περιοδικών και sites;
 • Ποιες οι μεγαλύτερες αγωνίες σας;
 • Ποιο το μυστικό της επιτυχίας σας;
 • Πολλά νέα κορίτσια ονειρεύονται να διευθύνουν ένα περιοδικό ή ένα site. Τι θα είχατε να τις συμβουλέψετε;
 • Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα σας μέχρι στιγμής; Και ποια η πιο δύσκολη;
 • Τι κάνει τόσο ελκυστικό το επάγγελμα της διευθύντριας ενός γυναικείου μέσου;
 • Πως χτίζετε σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας που θα έχει δυναμική και διάρκεια;
 • Πως διαχειρίζεστε την επικαιρότητα ως γυναικείο μηνιαίο περιοδικό;
 • Πόσο σημαντικό είναι το κοινωνικό αποτύπωμα στη θεματολογία ενός περιοδικού ή site;
 • Ποιο είναι το προφίλ της γυναίκας που προτιμάει τα περιοδικά και ποιο το προφίλ της γυναίκας που προτιμάει γυναικεία sites;
 • Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις διευθύντριες αντίπαλων περιοδικών και sites; 
 • Σας αγχώνουν τα νούμερα και οι πωλήσεις και πόσο επηρεάζουν τις επιλογές σας όσον αφορά τη θεματολογία και τη στρατηγική; 
   
Στέλιος Σοφιανός
Chief Media & Content DPG Media

Ο Στέλιος Σοφιανός έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ψηφιακά και έντυπα μέσα. Μεταξύ άλλων υπήρξε Digital Content Director στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, Διευθυντής Σύνταξης στο «Βήμα» και Διευθυντής στα ένθετα περιοδικά του «Βήματος της Κυριακής». Στη συνέχεια διετέλεσε στέλεχος εταιρειών επικοινωνίας όπως επίσης έχει υπάρξει και συνεργάτης του protagon.gr.

Γαλάτεια Λασκαράκη
Διευθύντρια Marie Claire

Σπούδασε θεατρολογία στην Αθήνα, δημοσιογραφία στο Κάρντιφ και ξεκίνησε να δουλεύει στο Βήμα λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας, δηλαδή αρκετά παλιά ώστε να προλάβει να εκτεθεί σε άφθονο παθητικό κάπνισμα και journalism porn υλικό για να κάνει σήμερα φιγούρα στους μικρότερους. Αν και ήθελε γίνει πολεμική ανταποκρίτρια λόγω έρωτα με από καιρό νεκρούς φωτορεπόρτερ (σ’ αγαπώ πάντα ,Ρόμπερτ Κάπα), τελικά πήγε στο lifestyle γιατί πού να τρέχεις τώρα. Δούλεψε στο Κυριακάτικο φύλλο πριν τα ένθετα, δούλεψε στα ένθετα (Bhmagazino, Bhmadonna) από το τεύχος 0 και έγραψε σε τίτλους που δεν υπάρχουν πια (Status, Glamour, Life&Style). Τώρα είναι διευθύντρια στο Marie Claire. 
 

Ελένη Καραγιάννη
Διευθύντρια Madame Figaro

Η Ελένη Καραγιάννη είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και εργάζεται στον περιοδικό Τύπο από το 1997. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα γυναικεία έντυπα στην Ελλάδα, ενώ έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια των περιοδικών ELLE, Mirror και Celebrity. Τα τελευταία 4 χρόνια ανήκει στην ομάδα της Madame Figaro, όπου εντάχθηκε αρχικά ως Content Manager του madamefigaro.gr και στη συνέχεια ως senior editor της έντυπης έκδοσης της οποίας τη διεύθυνση ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021. 
 

Διονυσία Καλαποθαράκου
Διευθύντρια Queen.gr

Η Διονυσία Καλαποθαράκου είναι Διευθύντριας Σύνταξης του κορυφαίου γυναικείου site, Queen.gr προερχόμενη από τη θέση της Fashion Director για το σύνολο των Μέσων της DPG Digital Media.
Η Διονυσία Καλαποθαράκου δραστηριοποιείται στο χώρο της έντυπης και digital δημοσιογραφίας από το 2008. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς τίτλους (Madame Figaro, Esquire, InStyle) σε επιτελικές θέσεις στον τομέα του lifestyle και της μόδας, ενώ στη διάρκεια της καριέρας της έχει καλύψει σημαντικά fashion events, όπως τις Εβδομάδες Μόδας σε Μιλάνο, Νέα Υόρκη και Παρίσι.