Ο αθλητισμός ως ιδεώδες και επάγγελμα

inspired by Kaizen Gaming

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες. Ο αθλητισμός ως αξία. Ο αθλητισμός ως άξονας διαμόρφωσης σώματος, προσωπικότητας, νοοτροπίας και κοσμοθεωρίας. 

Συντονιστής
Παντελής Βλαχόπουλος
, Δημοσιογράφος

Ομιλητές
Λευτέρης Πετρούνιας, Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ενόργανη Γυμναστική 
Μαρία Πρεβολαράκη, Αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάλη
 

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες και επάγγελμα
Inspired by Kaizen Gaming

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες. Ο πρωταθλητισμός ως επάγγελμα. Αληθινές ιστορίες, ακόμη πιο αληθινά μηνύματα. 
#sports #champions #athleticideal #endurance #mentalstrength #physicalstrength #support 

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες. Ο αθλητισμός ως αξία. Ο αθλητισμός ως άξονας διαμόρφωσης σώματος, προσωπικότητας, νοοτροπίας και κοσμοθεωρίας. Μία βιωματική συζήτηση για την προσπάθεια και την υπερπροσπάθεια, για το σθένος και τις στιγμές αδυναμίας, για τους εξωτερικούς παράγοντες που υπονομεύουν και τους εσωτερικούς που ενισχύουν. Για τις θυσίες, τους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία. Για την ανταμοιβή και την αναγνώριση.

Πρωταθλητής γίνεσαι ή γεννιέσαι;
Πως σας διαμόρφωσε ως άνθρωπο ο αθλητισμός;
Πως σμίλεψε την προσωπικότητά σας;
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζετε;
Χρηματοδότηση του ονείρου και της προσπάθειας: καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας;
Ποιος είναι το μεγαλύτερό σας στήριγμα;
Η στιγμή που λυγίσατε, η στιγμή που γεμίσατε δύναμη για να προχωρήσετε.
Ποιες οι αξίες που ενστερνιστήκατε μέσα από τον αθλητισμό;
Η επόμενη μέρα: Πόσο προετοιμασμένοι είστε για αυτήν;
Η σκοτεινή πλευρά του πρωταθλητισμού: η υπερπροσπάθεια και το ψυχικό και πνευματικό κόστος. 
Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από τον πρωταθλητισμό. 
Ποια τα χαρακτηριστικά του πρωταθλητή; Σωματικά, συμπεριφορικά, ηθικά;

Παντελής Βλαχόπουλος
Δημοσιογράφος

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε την σταδιοδρομία του από τον SKAI το 1997 (ραδιόφωνο και τηλεόραση), συνέχισε στον ALPHA και μετακόμισε το 2004 στην ΕΡΤ προκειμένου να παρουσιάζει εκπομπές ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 
Διετέλεσε αρχισυντάκτης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης και συμμετείχε στις αποστολές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του Πεκίνου. Από το 2010 εργάζεται στην 24MEDIA και για έξι χρόνια κράτησε το «τιμόνι» πρώτα της αρχισυνταξίας και κατόπιν της διεύθυνσης στο Contra.gr. 
Από τον Νοέμβριο του 2017 έως σήμερα είναι o διευθυντής του Sport24.gr.
 

Λευτέρης Πετρούνιας
Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ενόργανη Γυμναστική

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1990, είναι Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα των Κρίκων.
Με τις ικανότητές του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς από τα πρώτα του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε ήδη κατακτήσει μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, έχει μέχρι σήμερα κατακτήσει περισσότερα από 20 μετάλλια και συνολικά περισσότερες από 30 διακρίσεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο “Μίδας των Κρίκων” και μια κυρίαρχη φυσιογνωμία του αθλήματος, ειδικά από τη στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομά του σε μια άσκηση στους κρίκους, μιας άσκησης που ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας E (0,50 βαθμοί).
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Λευτέρης εκτέλεσε με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων, για να κατακτήσει με 16.000 το χρυσό μετάλλιο που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
 

Μαρία Πρεβολαράκη
Αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάλη

Η Μαρία Πρεβολαράκη γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1991 στην Αθήνα.
Είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα της Πάλης, με σημαντικές επιτυχίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο από το 2012 και μετά.
Έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2012 και το 2016, ενώ στο Τόκυο, στην Τρίτη της συμμετοχή είναι μία από τις ελπίδες του Ελληνικού Αθλητισμού για Ολυμπιακό μετάλλιο.
Κορυφαία στιγμή, το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σόφια, το 2020.