Υγιής Mητέρα, Yγιές Mωρό

inspired by Mothercare

Προετοιμαστείτε σωστά για μια υγιή εγκυμοσύνη και τον ερχομό ενός υγιούς μωρού.

 

Συντονιστής: Τζένη Μπαλατσινού, Επιχειρηματίας, Co - Founder ImpacTalk

Ομιλητές                        

Ιωάννα Αποστολοπούλου, MSc, PhD, Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Κατερίνα Γάτου, Bοηθός μητρότητας

Χατζηδάκης Παναγιώτης, Eπιχειρηματίας

Για να δεις ολόκληρο το επεισόδιο

Υγιής Mητέρα, Yγιές Mωρό

Στο άκουσμα της επιβεβαίωσης «Συγχαρητήρια, θα γίνετε γονείς!» τα γόνατα όλων κόβονται. Όσο προετοιμασμένοι κι αν νιώθουμε, όση βοήθεια κι αν έχουμε, ακόμα κι αν δεν είναι το πρώτο μας παιδί, ένα ρόλερ-κόστερ συναισθημάτων ξεκινά και μας παρασέρνει μαζί του.

«Θα τα καταφέρουμε; Είμαστε προετοιμασμένοι; Θα είμαστε καλοί γονείς;» είναι μερικά απ’ τα πρώτα ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό μας, τα οποία ο παράγοντας «άγχος» κάνει πιο δύσκολο να απαντηθούν. Αυτό το άγχος άραγε, της μέλλουσας μαμάς πόσο μπορεί να επηρεάσει το μωρό που κυοφορεί;

Ο ρόλος της μητέρας, ο ρόλος του πατέρα, η εγκυμοσύνη, η γέννα και οι πρώτες μέρες με το μωρό βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης αυτού του Experts Talk. Πώς μπορεί να διατηρηθεί η ισορροπία στο σπιτικό που υποδέχεται ένα νέο μέλος; Γιατί οι μπαμπάδες νιώθουν πως μπαίνουν στο περιθώριο; Γιατί οι μαμάδες νιώθουν μοναξιά; Πώς μπορεί να γεφυρωθεί το πιθανό χάσμα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ζευγάρι και τώρα είναι γονείς;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, κάθε ζευγάρι και κάθε παιδί μοναδικό. Υπάρχουν θέματα που αφορούν όλους μας, αγωνίες και φόβοι που μοιραζόμαστε όλοι μπροστά σε ένα μωρό που κλαίει.

Η Τζένη Μπαλατσινού, Επιχειρηματίας - Co - Founder του ImpacTalk.gr καλωσορίζει στο Experts Talk με θέμα «Υγιής μητέρα, υγιές μωρό» την κλινική ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια, κα. Ιωάννα Αποστολοπούλου, την σύμβουλο μητρότητας, κα. Κατερίνα Γάτου και τον νέο μπαμπά, επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Χατζηδάκη, σε μια συζήτηση-οδηγό προς ναυτιλλομένους στα πελάγη της γονεϊκότητας.

 

 

Τζένη Μπαλατσινού
Επιχειρηματίας, Co - Founder ImpacTalk

Η Τζένη Μπαλατσινού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε ενεργά με τον πρωταθλητισμό και από μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει τένις. Στην ηλικία των 12-17 φοίτησε σε αθλητικό σχολείο στη Γαλλία και πήρε μεταγραφή σε γαλλική ομάδα. Δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης όπου μέσα από καινοτόμες εκπομπές επικοινώνησε στο τηλεοπτικό κοινό τη μόδα, την ομορφιά και την αισθητική.

Το 2000, ξεκίνησε τη δική της επιχειρηματική της πορεία, τα καταστήματα Beautyworks, πρωτοπόρα στο πεδίο των φιλοσοφημένων καλλυντικών στην Ελλάδα, τα οποία και εξαγοράστηκαν το 2011 από μεγάλο όμιλο καλλυντικών.

Τον Μάιο του 2011 δημιούργησε το προσωπικό της blog www.jenny.gr, το οποίο  διακρίνεται για τη ποιότητα του και την υψηλή αισθητική του, εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά γυναικεία site κι εξαγοράστηκε το 2019 από την εταιρία KOOLWORKS. Σήμερα έχει την θέση της Executive Consultant & Concept Creator του Jenny.gr.

Επίσης είναι η εμπνεύστρια και δημιουργός του θεσμού Hautes Grecians. To Haute Grecians είναι ένας θεσμός που στηρίζει την ελληνική μόδα και  προωθεί Έλληνες σχεδιαστές τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό. Κάθε διοργάνωση του συνδέεται με έναν φιλανθρωπικό σκοπό ώστε παράλληλα με τη μόδα και τη στήριξη νέων ταλαντούχων δημιουργών να αναδεικνύονται και να φωτίζονται πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα.
Τον Απρίλιο του 2021, μαζί με τον επικοινωνιολόγο Κωνσταντίνο Καφίρη, ίδρυσαν την Ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης ImpacTalk.gr.

Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό και Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο  έχουν ένα γιο, τον Παναγιώτη-Αντώνη, ενώ από το γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλο έχει δύο κόρες, την Αμαλία και την Αλεξάνδρα και ένα γιο, τον Μάξιμο.

Ιωάννα Αποστολοπούλου
MSc, PhD Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ιωάννα Αποστολοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος, με διδακτορική διατριβή στην ιατρική σχολή. Έχει διδάξει ψυχολογία, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τόσο στο πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και σε πλήθος ιδιωτικών κολεγίων, ινστιτούτων, και άλλων συναφών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καθώς και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια ως εισηγήτρια, συντονίστρια και εκπαιδεύτρια σε εργαστήρια. Ανταποκρινόμενη στην συνεχως αυξανόμενη αναγκή για συμβουλευτική και θεραπεία, εδω και μερικά χρόνια, μαζί με συνεργάτες, δημιούργησε το Συμβούλευτικό Κέντρο στη Μαβίλη, δουλεύοντας με ενα μοντέλο βραχύχρονης, επισκεντρωμένης  στη λύση, απλής και πρόσιτής θεραπείας. Σαν θεραπεύτρια χρησιμοποιεί γνωσιακές συμπεριφοριστικές τεχνικές ενώ εμπλουτίζει τον θεραπευτικό της τρόπο με στοιχεία και από άλλες ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ψυχολογία της εγκύου και νέας μητέρας αλλά και την διευκόλυνση των ζευγαρίων στους νέους τους ρόλους. Η ίδια είναι μαμά δύο αγοριών.

www.ccmavili.gr

Κατερίνα Γάτου
Βοηθός Μητρότητας

H Κατερίνα Γάτου είναι μητέρα δύο παιδιών και Βοηθός Μητρότητας Τοκετού και Λοχείας. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης αλλά η καρδιά της την οδήγησε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι αποφασίζοντας να εστιάσει στην συναισθηματική, σωματική και πρακτική υποστήριξη των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη,τον τοκετό και τη λοχεία χρησιμοποιώντας εργαλεία από πλήθος εκπαιδεύσεων που έχει παρακολουθήσει. (ChildbirthInternational, HypnoBirthing, Birthlight, Attached atthe Heart κ.α). Το όραμά της, ώστε οι γονείς να απολαμβάνουν την περιγεννητική περίοδο με φροντίδα και σωστή ενημέρωση, έγινε πραγματικότητα το 2017  όπου ίδρυσε το Two Hearts– Before birth till parenthood, ένα κέντρο με υπηρεσίες, δραστηριότητες και σεμινάρια για μελλοντικούς, νέους γονείς και τα μωρά τους.

https://twohearts.gr/
https://www.facebook.com/twoheartsgr
https://www.instagram.com/twohearts.gr/

 

Παναγιώτης Χατζηδάκης
Επιχειρηματίας

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης έχει σπουδάσει γραφιστική και εργάζεται στον τομέα της Online & Digital επικοινωνίας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Υπήρξε συνιδρυτής σε τρείς εταιρίες τεχνολογίας και του αρέσει να ασχολείται με πολλά, ένα από αυτά και η παρουσίαση στην τηλεόραση. Τον τελευταίο καιρό απέκτησε νέους ρόλους στην ζωή του- είναι σύζυγος και πατέρας ενός μικρού αγοριού.