Κοινωνικός Ακτιβισμός: Το σκληρό πρόσωπο της ζωής στα social media

Inspired by ImpacTalk

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο, είπε ο Γκάντι δίνοντας ένα ιδανικό μήνυμα σε όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να αλλάξουν κοινωνικούς θεσμούς, κοινωνικές συμπεριφορές και σχέσεις.
 

Συντονίστρια

Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος
 
Ομιλητές

Γεωργία Παράσχου,  Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδρύτρια Humanity Greece
 
Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πολιτικός Επιστήμονας - Ακτιβιστής
 

Κοινωνικός Ακτιβισμός: Το σκληρό πρόσωπο της ζωής στα social media
Inspired by Impactalk

#activism #socialactivism #socialmedia #society #digitalactivism #action #awareness

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο, είπε ο Γκάντι δίνοντας ένα ιδανικό μήνυμα σε όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να αλλάξουν κοινωνικούς θεσμούς, κοινωνικές συμπεριφορές και σχέσεις. Το όραμα των κοινωνικών ακτιβιστών διαχέεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι σαφές: Αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο που θα αγκαλιάζει και θα αποδέχεται το σύνολο και όχι μόνο το μέρος. 

 • Ποιος ο ορισμός του κοινωνικού ακτιβισμού;
 • Ποια τα διαφορετικά είδη κοινωνικού ακτιβισμού;
 • Πως διαφοροποιείται στην εποχή των social media;
 • Πως ενισχύεται στην εποχή των social media;
 • Για ποιους λόγους είναι σημαντικός στην εποχή μας ο ψηφιακός κοινωνικός ακτιβισμός;
 • Ποιες είναι οι παγίδες και οι προκλήσεις που μπορεί να ελλοχεύουν;
 • Ποια είναι το προφίλ (χαρακτηριστικά/δεξιότητες) του κοινωνικού ακτιβιστή; 
 • Ποιες οι αξίες που πρεσβεύει ένας κοινωνικός ακτιβιστής και ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει;
 • Ποιο το κόστος που καλείται να αναλάβει κάθε κοινωνικός ακτιβιστής;
 • Ποια ήταν η πιο δύσκολη/η πιο ευτυχισμένη στιγμή σας ως κοινωνικός ακτιβιστής;
 • Υπάρχουν dos and donts στις δράσεις ενός κοινωνικού ακτιβιστή;
Φωτεινή Κοκκινάκη
Δημοσιογράφος

Η Φωτεινή Κοκκινάκη είναι δημοσιογράφος και Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας στην οργάνωση HumanRights360 και ειδικεύεται στο digital campaigning. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ΑΘΉΝΑ. Σπούδασε «Επικοινωνία και ΜΜΕ» και στη συνέχεια «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για πολλά χρόνια στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΉΝΑ 984. Εδώ και ένα χρόνο επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή της ΕλΕΔΑ και αρθρογραφεί εθελοντικά στο περιοδικό δρόμου "Σχεδία". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του έργου «Δημοκρατική Παιδεία» για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
 

Γεωργία Παράσχου
Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδρύτρια Humanity Greece

Η Γεωργία Παράσχου είναι Ιδρύτρια του Humanity Greece και Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. ΄Εχει διατελέσει στέλεχος των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε 5 περιοχές της χώρας. Είναι απόφοιτος της Διοίκησης Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Cardiff Metropolitan University με Master στην Διεθνή Τρομοκρατία και την Διαχείριση Κρίσεων στο Coventry University ενώ εξειδικεύεται στη διαχείριση κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων. Έχει εργαστεί ως στέλεχος στρατηγικής επικοινωνίας σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 

Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Πολιτικός Επιστήμονας - Ακτιβιστής

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1956 στην Πλάκα της Αθήνας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Βοστώνη και στο Λονδίνο. Τραγουδούσε και χόρευε από μικρός, από το σπίτι του μέχρι τις χορωδίες που ακολούθησαν. Ασχολήθηκε με πείσμα, επίσης, με την ενόργανη γυμναστική και τον αθλητισμό. Είναι σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσιογράφος, με ειδικότητα στα ΜΜΕ, στα οποία δουλεύει από το 1985. Αγάπησε την κοινωνία των πολιτών και ασχολείται με πρωτοβουλίες που έχουν ως θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία