Ο Andreas Borgeas είναι ένας υπέροχος οικογενειάρχης και δάσκαλος. Ως Πολιτειακός Γερουσιαστής εκπροσωπεί με περηφάνια την Όγδοη Περιφέρεια της Καλιφόρνια ενώ η πυξίδα της καρδιάς του δείχνει κατευθείαν στην Ελλάδα. 
 

Από τη Μία Κόλλια

Μετάφραση από τα Αγγλικά: Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος
 
#statesenator #politics #greece #greeksabroad #greekimmigrants #diaspora #society #hellenism #heritage
 
- Τι σημαίνει για εσάς η Αμερική και ποιοι μύθοι γι' αυτήν πρέπει να καταρριφθούν;
 
Αυτό που κάνει η Αμερική είναι να προωθεί ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, περισσότερο από άλλα μέρη στον κόσμο. Αυτή είναι η ουσία της. Ένας μύθος είναι ότι οι Αμερικανοί νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για την πρόοδο της παγκόσμιας κοινότητας. Παρόλο που σα λαός έχουμε μια ατομικιστική παράδοση, οι Αμερικανοί επιθυμούν να βελτιώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και να συνεισφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα.
 
- Ποιες ήταν οι πιο μεγάλες δυσκολίες που συναντήσατε στη μακρόχρονη καριέρα σας και πώς τις αντιμετωπίσατε;
 
Μια από τις πιο μεγάλες δυσκολίες είναι όταν οι άνθρωποι δεν εκτιμούν τις απόψεις εκείνων που είναι μορφωμένοι, έμπειροι ή καταξιωμένοι σε ορισμένους κλάδους. Το έχουμε δει αυτό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, αλλά αυτό μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη παραπληροφόρηση. Το πολιτικό χάσμα καθιστά προσωρινά δυσλειτουργικό το σύστημα διακυβέρνησής μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η υποχρέωσή όλων μας είναι προς την Αμερική και όχι μόνο προς τα πολιτικά κόμματα.
 
- Ποιες είναι, με λίγα λόγια, οι μεγαλύτερες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων των ΗΠΑ;
 
Μια τεράστια διαφορά είναι το πώς εκλαμβάνουν το ρόλο του κράτους. Το ένα κόμμα πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ισχυρότερο ρόλο απέναντι στο άτομο και την κοινωνία και το άλλο πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συγκρατηθεί και να παίξει μικρότερο ρόλο με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις.  

borgeas

- Ποιοι είναι οι στόχοι σας όσον αφορά τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και πώς προσπαθείτε να φέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς;
 
Χρειαζόμαστε μια διεπιστημονική προσέγγιση όπου θα βρίσκουμε τρόπους να συνεργαστούμε μέσω της βιομηχανίας, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, των στρατιωτικών σχέσεων και του πολιτισμού. Όλες αυτές οι προσπάθειες μπορούν να συνεχιστούν σε όλες τις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και σε διάφορους βαθμούς. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση μεταξύ βιομηχανίας και κυβέρνησης για την ενίσχυση των δεσμών μας και την ανταλλαγή πολιτιστικών αξιών μεταξύ των δύο χωρών μας.
 
- Τι είναι η Ελλάδα για εσάς; Τι σας αρέσει στην Ελλάδα; Πόσο συχνά επισκέπτεστε τη χώρα και τι σας έχει λείψει;
 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μεγαλεία. Ως εκπαιδευτικός, εκτιμώ ότι ο ελληνισμός λειτουργεί ως βάση της σύγχρονης ακαδημαϊκής σκέψης. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που επισκέπτεται η οικογένειά μου κάθε χρόνο για να επανενωθεί με την οικογένεια και τους φίλους εκεί. Η Ελλάδα του σήμερα είναι πολύ διαφορετική από τη χώρα του παρελθόντος που έζησε η οικογένειά μας. Η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες σήμερα και με κάνει ακόμα πιο περήφανο για την κληρονομιά μου. 
 
- Ποιες συμβουλές επιτυχίας θα μοιραζόσασταν με τις νεότερες γενιές ανεξαρτήτως της δουλειάς τους; 
 
Να μη φοβούνται τη σκληρή δουλειά και να μην ξεχνάνε το ρόλο τους στην κοινότητά τους. Είναι σημαντικό να αφήνεις πίσω περισσότερα από όσα παίρνεις.  

Ποιος είναι ο Andreas Borgeas
 
Ως εκπαιδευτικός, ο Andreas Borgeas έχει εργαστεί σε πολλές διεθνείς, επαγγελματικές και ακαδημαϊκές θέσεις, μεταξύ των οποίων, ως υπότροφος Fulbright, ως συνεργάτης για το Κέντρο Woodrow Wilson, ως ειδικός σε θέματα πολιτικής στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καζακστάν και ως Επίτροπος στην επιτροπή οικονομικής αναθεώρησης και ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνα.
 
Πραγματοποίησε την έρευνα για τη δικτατορική του διατριβή στην Κίνα και τις γειτονικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, έχοντας σπουδάσει στη Νομική Σχολή Georgetown, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αφού αρχικά εργάστηκε σε έναν ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστή, άσκησε το διεθνές δίκαιο στο Luce Forward. Για πάνω από μια δεκαετία είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου και υποθέσεων ασφάλειας στο San Joaquin College of Law στο Clovis, και είναι επίκουρος καθηγητής στο Middlebury Institute of International Studies στο Monterey.
 
Ο Andreas Borgeas ξεκίνησε την υπηρεσία του ως προς το κράτος ως Δημοτικός Σύμβουλος του Fresno και μέλος του Συμβουλίου Εποπτών της περιφέρειας του Fresno προτού εκλεγεί το 2018 στη Γερουσία της Πολιτείας της Καλιφόρνια.
 
Ενώ κατάγεται από το Phoenix της Αριζόνα, ο Andreas είναι περήφανος Fresnan. Μαζί με τη σύζυγό του Άννα, την οποία γνώρισε σε ένα Starbucks στο Fresno, είναι περήφανοι γονείς δύο μικρών αγοριών. Η οικογένεια Borgeas ασχολείται επίσης πολύ με την τοπική Ελληνική και Αρμενική κοινότητα.
 
Ο Andreas Borgeas είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Γερουσίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, με πολλές αρμοδιότητες της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνητικού Οργανισμού, της Ενέργειας, τις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και Επικοινωνίας, την Ασφάλιση, τον Κοινό Νομοθετικό Έλεγχο, την Πανδημική Αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης, την Κυβερνοασφάλεια και την πρόληψη κλοπής ταυτότητας, το Αμοιβαίο Εμπόριο μεταξύ των Καλιφόρνια, Αρμενία και Artsakh, την Τέχνη και Πολιτιστική Ανταλλαγή και τη βιομηχανία κρασιού της Καλιφόρνια.
 
Η Γερουσία της Όγδοης Περιφέρειας περιλαμβάνει το σύνολο ή τμήματα των ακόλουθων περιοχών της Κεντρικής Κοιλάδας, των λόφων και των βουνών: Amador, Calaveras, Fresno, Inyo, Madera, Mariposa, Mono, Sacramento, Stanislaus, Tulare και Tuolumne.  

#HisStory