Η αγάπη για τη μαγειρική ήταν γραμμένη στο DNA του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος ποτέ στη ζωή του δεν σκέφτηκε να ακολουθήσει άλλη διαδρομή από αυτήν της κουζίνας. 

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Γεννημένος στον Πειραιά μεγάλωσε με παιδικό ήρωα τον καραβομάγειρα πατέρα, στο πλευρό του οποίου έμαθε τα πρώτα μυστικά κι ανακάλυψε την πραγματική αξία του φαγητού. Στη συνέχεια ταξίδεψε σε διαφορετικές χώρες, γνωρίζοντας διαφορετικές κουζίνες, κι απέκτησε πλούσια εμπειρία και γνώσεις εργαζόμενος ως μάγειρας σε σκάφη και κρουαζιερόπλοια.

Το 1987 αποφάσισε να ρίξει άγκυρα, ανοίγοντας πάντα στον Πειραιά το δικό του μαγαζί, το Βαρούλκο, στο οποίο λάνσαρε μια νέα μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα. Το Βαρούλκο αγαπήθηκε, επεκτάθηκε και στο κέντρο της Αθήνας και επέστρεψε δίπλα στην θάλασσα του Πειραιά, έχοντας από το 2002 κατακτήσει το πρώτο αστέρι Michelin που δόθηκε ποτέ σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Ο Λευτέρης Λαζάρου έχει επανειλημμένως εκπροσωπήσει την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, έχει βραβευτεί από διαφορετικούς θεσμούς κι έχει μαγειρέψει σε επίσημες περιστάσεις. Είναι ο σεφ που σχεδίασε και εκτέλεσε ένα μενού βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα στο πρόσφατο επίσημο γεύμα, που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Στο Leaders Talk, o Λευτέρης Λαζάρου, ο διεθνώς καταξιωμένος μάγειρας, που κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin που δόθηκε ποτέ σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, αφηγείται στιγμές της μεγάλης μαγειρικής περιπέτειας της ζωής του, αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας που κρύβονται πίσω από διάσημα πιάτα του, εξάρει την αξία της φαντασίας και της παρθενογένεσης, μιλά για τη σημασία της μνήμης της γεύσης και για τη λειτουργία ενός εστιατορίου, όπως είναι το Βαρούλκο και εξηγεί γιατί η κουζίνα θέλει πάνω απ’ όλα αλήθεια.

#HisStory

Category