
Stories Talk | Νίκος Η. Παπαστεργίου "Ο απόλυτος ασφαλιστικός κώδικας, απαιτεί σχεδιαστικά εργαλεία και ρεαλιστικές παραδοχές"
Stories Talk | Νίκος Η. Παπαστεργίου "Ο απόλυτος ασφαλιστικός κώδικας, απαιτεί σχεδιαστικά εργαλεία και ρεαλιστικές παραδοχές"
Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη
Ανακάλυψε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, συναρμολογώντας τούρτες στου Παπασπύρου κι έμαθε τα πρώτα μυστικά της δίπλα σε Αιγυπτιώτες δασκάλους στο Hilton.
Σπούδασε, πειραματίστηκε, έφτιαξε τόνους παντεσπάνι και μους, πέρασε από την Ecole le Νôtre, τη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, τη σχολή Valrhona της Λιόν και το διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon, και το 1982 άνοιξε το πρώτο δικό του ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, αλλάζοντας τη γεύση, αλλά και την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα.
Τα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου έχουν έναν χαρακτήρα ξεκάθαρο και το πρώτο ζαχαροπλαστείο του γρήγορα έγινε αλυσίδα.
Μέσα από την τηλεόραση, τις συνεργασίες του με τον Τύπο και τα βιβλία του, που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους, σύστησε στο ευρύ κοινό την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής και τις τεχνικές της και δίδαξε όρους όπως food styling, έχοντας πλέον κατακτήσει τον τίτλο του “εθνικού ζαχαροπλάστη”.
Στο Leaders Talk, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο “εθνικός ζαχαροπλάστης” αφηγείται μια ζωή που έχει αρώματα κανέλας και γεύση γλυκιάς και πικρής σοκολάτας. Μιλά για την ανάγκη διαρκούς μελέτης και πειραματισμού, εξιστορεί στιγμές επιτυχίας αλλά και τις πιο αρνητικές εμπειρίες της ζωής του, μοιράζεται μυστικά και συμβουλές της τέχνης του και εξηγεί ποια είναι η διαφορά της με τη μαγειρική και γιατί η ζαχαροπλαστική δεν είναι επιδόρπια…
#HisStory