To όνομά του είναι πια συνώνυμο της γλύκας και της φινέτσας. Ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μέσα στις μυρωδιές και τις εικόνες μιας εποχής που πέρασε, αλλά ο ίδιος φέρει πάντα μαζί του.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Ανακάλυψε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής,  συναρμολογώντας τούρτες στου Παπασπύρου κι έμαθε τα πρώτα μυστικά της δίπλα σε Αιγυπτιώτες δασκάλους στο Hilton.

Σπούδασε, πειραματίστηκε, έφτιαξε τόνους παντεσπάνι και  μους, πέρασε από την Ecole le Νôtre, τη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, τη σχολή Valrhona της Λιόν και το διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon, και το 1982 άνοιξε το πρώτο δικό του ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, αλλάζοντας τη γεύση, αλλά και την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. 

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Τα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου έχουν έναν χαρακτήρα ξεκάθαρο και το πρώτο ζαχαροπλαστείο του γρήγορα έγινε αλυσίδα. 

Μέσα από την τηλεόραση, τις συνεργασίες του με τον Τύπο και τα βιβλία του, που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους, σύστησε στο ευρύ κοινό την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής και τις τεχνικές της και δίδαξε όρους όπως food styling, έχοντας πλέον κατακτήσει τον τίτλο του “εθνικού ζαχαροπλάστη”. 

Στο Leaders Talk, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο “εθνικός ζαχαροπλάστης” αφηγείται μια ζωή που έχει αρώματα κανέλας και γεύση γλυκιάς και πικρής σοκολάτας. Μιλά για την ανάγκη διαρκούς μελέτης και πειραματισμού, εξιστορεί στιγμές επιτυχίας αλλά και τις πιο αρνητικές εμπειρίες της ζωής του, μοιράζεται μυστικά και συμβουλές της τέχνης του και εξηγεί ποια είναι η διαφορά της με τη μαγειρική και γιατί η ζαχαροπλαστική δεν είναι επιδόρπια…

#HisStory

Category