Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο δημοσιογράφος, εκδότης και anchorman που συνέδεσε το όνομά του με το κύρος στην τηλεοπτική ενημέρωση, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στα 16 του, η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και άρχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στην εφημερίδα Μεσημβρινή. Το 1987 πέρασε και στα ηλεκτρονικά μέσα, κάνοντας εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το νεοσύστατο τηλεοπτικό Mega Channel, όπου παρουσίαζε την εκπομπή Ενώπιος ενωπίω, παράλληλα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έως και τον Σεπτέμβριο του 2003. 

Έχει αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων κι έχει παρουσιάσει δελτίο σε σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια (Mega, Alpha, Alter, Star, ANT1), ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha. 

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Στην τηλεόραση έχει παρουσιάσει σειρές πολιτικών εκπομπών, έχει συντονίσει προεκλογικά ή μετεκλογικά πάνελ και πολιτικές συζητήσεις κι έχει παρουσιάσει μεγάλες συνεντεύξεις - πορτρέτα καταξιωμένων προσώπων από όλους τους χώρους εντός και εκτός συνόρων. 

Το 2007 ο Νίκος Χατζηνικολάου ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και την εβδομαδιαία εφημερίδα Real News. Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog Enikos.gr και το οικονομικό blogEnikonomia.gr, που εντάσσονται στον όμιλο Real Group (όπως και η Αγορά και ο Ελληνικός).

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπως και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, από τον Οκτώβριο του 2022 και την εκπομπή Πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (Ε.Ι.Η.Ε.Α) και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Στο Leaders Talk, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανατρέχει στη μεγάλη περιπέτεια της δημοσιογραφίας, που ξεκίνησε γι’ αυτόν από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μιλά για τις απαιτήσεις, τις χαρές και τις προκλήσεις της καθημερινής τηλεοπτικής έκθεσης, για το τρακ του anchorman πριν από το σήμα, για το ρόλο της τηλεθέασης στη διαμόρφωση του δελτίου, για τη βαλλόμενη αξιοπιστία της ενημέρωσης, για τις δύσκολες στιγμές και για τους ανθρώπους, που του δίνουν γαλήνη. Θυμάται επιτυχίες και λάθη και εξηγεί γιατί η τηλεόραση, που τόσο τον έχει χορτάσει, παραμένει γι’ αυτόν μια παρένθεση, που δεν θα του λείψει.

#HisStory