Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της CHIPITA AE, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στα bakery snacks στον κόσμο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο κέντρο της Αθήνας, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ  κι έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των τροφίμων.

Η πρώτη του επιχειρηματική απόπειρα σχετιζόταν με την εισαγωγή σπίρτων από την Ιταλία. Επόμενο βήμα, ήταν το 1986 η αγορά του 50% μιας μικρής εταιρείας με γαριδάκια, της Chipita, της οποίας εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50% το 1989.

Μετά την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, η Chipita αναπτύχθηκε ραγδαία πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Το 1994 εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε σε μία πολύ σημαντική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε χώρες όπως οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και με στρατηγικές συνεργασίες σε χώρες όπως οι Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μεξικό και Μαλαισία.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Το 2006, μετά τη συγχώνευση της Chipita με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης για τη δημιουργία της VIVARTIA και την εξαγορά της VIVARTIA από τη MIG, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Vivartia ABEE για μια τετραετία.

Το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τον όμιλο Olayan, εξαγόρασε εκ νέου την CHIPITA, η οποία έκτοτε συνεχίζει την επέκτασή της στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Στο Leaders Talk, ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, εξηγεί πώς από μια μονοκατοικία στο Μοσχάτο μπορεί να γεννηθεί μια εταιρία, που διαθέτει δισεκατομμύρια προϊόντα τον χρόνο σε 56 διαφορετικές χώρες. Μιλά για την αξία της ιδέας και της σωστής εφαρμογής της, για τις αρχές του επιχειρείν και τις προϋποθέσεις της σωστής συνεργασίας, για τη σημασία της παραγωγής και για τον παράγοντα άνθρωπο και τον καθοριστικό ρόλο του, όχι μόνο στη ζωή αλλά και στις επιχειρήσεις.
 

#HisStory