Από την αρχαία τραγωδία ως το τηλεοπτικό σόου και από το κλασικό μπαλέτο ως τα μουσικά βίντεο, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αποδεικνύει πως το ταλέντο στην τέχνη είναι τόσο ευρύ, όσο και σπάνιο. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Το 1990 ίδρυσε το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, ενώ διετέλεσε καλλιτεχνικός υπεύθυνος Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Έχει υπογράψει πολυάριθμες παραστάσεις χορού και πολυσχιδείς δημιουργίες. 

Χορογραφίες του έχουν βραβευτεί από διάφορους θεσμούς κι έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ χορού ανά τον κόσμο. Έχει σκηνοθετήσει έργα από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, μιούζικαλ, παιδικές παραστάσεις, σόου, συναυλίες και μουσικά βίντεο, καθώς και παραστάσεις – performances, στις οποίες παντρεύει όλες τις ιδιότητές του.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk εδώ

Ως contributing artist και φωτογράφος έχει συνεργαστεί με περιοδικά, ενώ ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Έξω από φόρμες και στερεότυπα, ξεκίνησε να χορογραφεί πριν καν μάθει χορό και ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί να φτάσει σε εικόνες που μπορούν να αφήσουν μια ρωγμή στη συνείδηση του θεατή. 

Στο Leaders Talk, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο χορογράφος – σκηνοθέτης που ταξίδεψε θεατές ανά την υφήλιο σε δικούς του κόσμους, μιλά για την τρέλα της δημιουργίας, τη σημασία της μάθησης, τους κώδικες της αισθητικής, την έμπνευση -και πού μπορούμε να την αναζητήσουμε. Εστιάζει στην ουσία της τέχνης και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του χορού, που δεν κυνηγά τίποτα λιγότερο από το τέλειο…

#HisStory