Ο δημοσιογράφος που έχει συνδεθεί με μεγάλες έρευνες και σπουδαίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1986 στην εφημερίδα “Πρώτη” και τρία χρόνια μετά εντάχθηκε στη σύνταξη της “Καθημερινής” και στο πολιτικό τμήμα του Mega Channel. Την επταετία 1990-’97 μετακόμισε στη Γερμανία, όπου εργάστηκε σε γερμανικά μέσα, αλλά και ως ανταποκριτής της “Καθημερινής” και του ANT1. 

Στην πορεία του μέχρι σήμερα έχει αλλάξει 23 εργοδότες κι έχει συνολικά παρουσιάσει πάνω από 250 μεγάλης διάρκειας ρεπορτάζ στην τηλεόραση. 
Το 1998, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τον Παύλο Τσίμα δημιούργησαν την εκπομπή ερευνητικής δημοσιογραφίας, “Το Μαύρο κουτί”, που σφράγισε την τηλεόραση και την εποχή. Ακολούθησαν οι εκπομπές “Φάκελοι” και “Νέοι Φάκελοι”, “Ιστορίες” και το “Special Report”, που παρουσιάζει σήμερα στον ΑΝΤ1, μαζί με τον Αντώνη Φουρλή και τη Μαρία Σαράφογλου. 

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο του Leaders Talk εδώ

Έχει κερδίσει 8 φορές το βραβείο Πρόσωπα για την εργασία του στην τηλεόραση, καθώς και το βραβείο Μπότση, για την αποκάλυψη της ελληνικής συμμετοχής στην υπόθεση δωροδοκιών της Siemens και για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος μέσω των ρεπορτάζ του.

Στο Leaders Talk, ο Τάσος Τέλλογλου, ο δημοσιογράφος, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την ερευνητική δημοσιογραφία, ανατρέχει στη διαδρομή του από τα πρώτα ρεπορτάζ μέχρι τα πιο επικίνδυνα. Περιγράφει τις ιστορίες που τον κινητοποιούν, τις αρχές της ερευνητικής δημοσιογραφίας, τις αποτυχίες, τις απολύσεις και τα “όχι” που χρειάστηκε να πει και εξηγεί γιατί δημοσιογράφος είναι αυτός που ντρέπεται να ρωτήσει. 
 

#HisStory