Η Εύα Νάθενα, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος από μικρή ήθελε να ζωγραφίζει και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της κατάφερε να «ζωγραφίσει» σκηνογραφώντας, κόσμους ολόκληρους βγαλμένους από έργα του Σαίξπηρ, του Μπέκετ και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου στη ζωγραφική και τον Γιώργο Ζιάκα στη σκηνογραφία. Μέντοράς της υπήρξε ο Διονύσης Φωτόπουλος. Δουλεύοντας ως βοηθός του, διδάχθηκε όσα κι εκείνη με τη σειρά της σήμερα θέλει να μεταφέρει στους συνεργάτες της.

Την υπογραφή της Εύας Νάθενα φέρουν πολλές σπουδαίες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Στην πορεία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Παντελής Βούλγαρης, Ρούλα Πατεράκη, Όλγα Μαλέα, Γιάννης Κακλέας κ.ά.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Έχει τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Ενδυματολογίας για τις ταινίες “Νύφες” του Π. Βούλγαρη, “Θεατρίνες” του Π. Πορτοκαλάκη και “URANYA” του Κ. Καπάκα. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ εργάστηκε ως ενδυματολόγος με τον Κ. Γαβρά στην παράσταση “All around is light” στη Metropolitan Opera of New York. Πιο πρόσφατη κινηματογραφική δουλειά που φέρει την υπογραφή της, είναι η ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”, που αφηγείται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς. 

Στο Leaders Talk, η Εύα Νάθενα, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος, που έχει υπογράψει σπουδαίες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, μιλά για τη σχέση της με τη ζωγραφική και τη σκηνογραφία, για τα εικαστικά ταξίδια της σε διαφορετικά πεδία δημιουργίας, για τις καλλιεργήσιμες αρετές που μπορούν να θωρακίσουν το ταλέντο, για τα εγωιστικά βάρη και το πώς απαλλάχθηκε από αυτά, αλλά και για τη μεγαλύτερη δημιουργία της ζωής της, που γεμίζει με ευτυχία την κάθε της στιγμή.

#HerStory