Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η δημιουργός τηλεοπτικών σειρών που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Ιστορία της Τέχνης και Διαφήμιση στην Αγγλία και στη συνέχεια Σκηνογραφία και Εσωτερική Διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Ξεκίνησε να εργάζεται ως κειμενογράφος και art Director στη Διαφήμιση αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων για Εκδοτικούς Οίκους και δισκογραφικές εταιρείες. Στο θέατρο εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος για το Εθνικό και για το θέατρο ΣΤΟΑ. Ωστόσο, από τη στιγμή που έγραψε το πρώτο της σενάριο για την τηλεόραση το 1984 το “Μικροί Μεγάλοι” για την ΕΡΤ, η Μιρέλλα Παπαοικοινόμου αναδείχθηκε στη σεναριογράφο οπυ κατάφερε να ενώσει κάθε χαρακτήρα των σειρών της με τον θεατή με τρόπο μαγικό. 

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Στο Leaders Talk, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η σεναριογράφος που σφράγισε με τα έργα της την τηλεοπτική μυθοπλασία, περιγράφει την ανάγκη που την οδήγησε στο γράψιμο, εξηγεί τη διαφορά του σεναριογράφου με τον συγγραφέα, μιλά για την έμπνευση και την οικονομία λόγου, για τα μικρά και τα μεγάλα “όχι” που απαιτεί μια επιτυχημένη καριέρα, για τα ερεθίσματα από τα οποία ξεκινούν οι ιστορίες της και για τη δύναμη της αλήθειας, που μπορεί πάντα να κάνει τη διαφορά σε ένα σενάριο.

#HerStory