Ο Απόστολος Αποστολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι επιχειρήσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον του από τον πρώτο χρόνο της σχολής, όταν και ενεπλάκη για πρώτη φορά στον χώρο της τεχνολογίας, συνιδρύοντας το e-shop, πρώτο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Συνέχισε τις σπουδές του στο Columbia Business School κι ύστερα εργάστηκε για ένα διάστημα στην Boston Consulting, όμως επέλεξε το δρόμο της επιχειρηματικότητας. Επέστρεψε στο e-shop κι από εκεί μπήκε δυναμικά στον χώρο των ελληνικών start-up. 

Το όνομά του βρίσκεται πίσω από τα πιο γνωστά success stories. Ήταν στους συνιδρυτές του taxibeat, του e-food και του doctoranytime, ενώ ως επενδυτής έχει βοηθήσει αρκετά startups στην Ελλάδα όπως τα e-table, nannuka, douleutaras, spotawheel, blueground, funkmartini και πολλά άλλα.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Το 2015 συνίδρυσε το Venture Friends, το οποίο ήρθε για να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, την περίπτωση του Instashop, που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής start-up επιχείρησης που έχει γίνει ποτέ.

Στο Leaders Talk o Απόστολος Αποστολάκης, επιχειρηματίας και επενδυτής, που βρίσκεται πίσω από κάποια από τα πλέον επιτυχημένα ελληνικά start-up, μιλά για τη ραγδαία εξελισσόμενη επιχειρηματικότητα στον χώρο της τεχνολογίας, περιγράφει τις αρχές της επιτυχίας ενός start-up, αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο βρίσκει διέξοδο στις δυσκολίες, τονίζει τη σημασία της μάθησης και της προσαρμοστικότητας σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και στέλνει το μήνυμά του σε κάθε νέο που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον χώρο.

#HisStory