Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, έχει ήδη μπει στο Πάνθεον των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών στους κρίκους. 

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Μετά την κατάκτηση του πέμπτου χρυσού μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Απρίλιο του 2021, έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα, είναι ένας από τους τρεις αθλητές της ιστορίας, που έχουν κατακτήσει τρία χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. 

Η απόλυτη κυριαρχία του στους κρίκους σφραγίστηκε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, με βαθμολογία 16.000.  

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ή αλλιώς “Lord of the rings” σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ξεκίνησε τη γυμναστική από πολύ μικρή ηλικία. Κατέκτησε τα πρώτα μετάλλια όταν ήταν ακόμα στο Δημοτικό, κι από τότε δεν σταμάτησε να συλλέγει διακρίσεις σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Η διαδρομή του προς την κορυφή, η οποία ξεκίνησε το 2009, όταν κέρδισε το “είδωλό” του, τον Δημοσθένη Ταμπάκο, συνεχίζεται με επιτυχία, μετά και το σοβαρό χειρουργείο στον ώμο, στο οποίο υποβλήθηκε το 2018. 

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έχει δώσει το όνομά του σε μία άσκηση στους κρίκους, που ο ίδιος εκτέλεσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας.

Στο Leaders Talk, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο απόλυτος κυρίαρχος των κρίκων ανατρέχει στη διαδρομή του από την πρώτη μέρα που μπήκε στο γυμναστήριο, μέχρι τη στιγμή που όλη η ζωή του πέρασε μπροστά από τα μάτια του, όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μιλά για την αμφισβήτηση και την απώλεια και εξηγεί πώς κατάφερε να βγει νικητής από ένα χειρουργείο, που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην πορεία του στον αθλητισμό. 

#HisStory