Είναι πολύ σημαντική η επιτυχία. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι πόσο θα την κάνεις να διαρκέσει. Στον κόσμο του επιχειρείν είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό ότι οι αριθμοί αποτυπώνουν τη θετική πορεία μιας εταιρείας. Ωστόσο, ο χρόνος και η αντοχή της σε αυτόν είναι δύο μεγέθη που αποδεικνύουν την εσωτερική της αντοχή αλλά και τη δυναμική της για το μέλλον. 60 χρόνια από τη δημιουργία της η mothercare έχει να διηγηθεί μία τέτοια ιστορία επιτυχίας και μαζί μία ιστορία φροντίδας και τρυφερότητας για τη μητέρα και το παιδί. 

Inspired by mothercare

#mother #child #care #legacy #mothecare #earlylearningcenter

Από τη Μία Κόλλια

Το όραμα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή: η ποιότητα και η ασφάλεια θα βρίσκονται πάντα στον πυρήνα της εταιρείας και θα αγκαλιάζουν όλες τις αποφάσεις και τις δραστηριότητές της. Από τότε που ιδρύθηκε, 60 χρόνια πριν, η mothercare έχει ως πυξίδα και οδηγό αξίες που χτίζουν σχέση σύνδεσης και φροντίδας με τη μέλλουσα μητέρα και το παιδί της σε βάθος χρόνου. 

Για τη mothercare η επιτυχία μετριέται στα χρόνια που αγκαλιάζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες γονέων και παιδιού. Για όλους όσοι την εμπιστεύονται η επιτυχία της αποτυπώνεται στις προσδοκίες που δεν διαψεύδονται, στις υποσχέσεις που τηρούνται και στον πήχη εξυπηρέτησης που συνεχώς ανεβαίνει. Χωρίς αμφιβολία, μητέρα, πατέρας και παιδί αποτελούν πάντα σκληρούς κριτές: έχουν υψηλές απαιτήσεις, δε χαρίζονται και δεν μπορεί κανείς να τους παραπλανήσει. 

Έτσι, λοιπόν, η mothercare κέρδισε την εμπιστοσύνη του πιο απαιτητικού κοινού. Αναδεικνύοντας τον άνθρωπο πρωταγωνιστή επιβεβαίωσε το επιχειρηματικό αξίωμα: οι εταιρείες που λειτουργούν ανθρωποκεντρικά, με καρδιά και βαθιά ενσυναίσθηση, είναι πιο ανθεκτικές απέναντι στις αντιξοότητες και πιο αποτελεσματικές στις προκλήσεις που φέρνουν οι αλλαγές και οι ανατροπές των καιρών. 

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων μιας επιχείρησης είναι ακόμη ένας σπουδαίος παράγοντας για τη βιωσιμότητα και την επιτυχία της. Το προσωπικό που εκπαιδεύεται συνεχώς ώστε να έχει άρτια γνώση της προϊοντικής συλλογής, των τεχνικών προδιαγραφών της και των διαθέσιμων υπηρεσιών, λειτουργεί πολύ πιο αποδοτικά και παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες.

Υπάρχουν πάντως και άλλες, αναμφισβήτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία μιας επιχείρησης που δεν πρέπει να παραβλέπονται και έγιναν πράξη στα mothercare: η σωστή οργάνωση, οι εγκαταστάσεις αιχμής, η παρακολούθηση και εφαρμογή των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας, η ανανέωση των υποδομών, το εργασιακό περιβάλλον, η διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, η σύγχρονη εργασιακή και εμπορική φιλοσοφία που σέβεται τον άνθρωπο – επισκέπτη, τον πελάτη και τον εργαζόμενο. 

Αναπτυξιακά Ορόσημα
 
Το πρώτο κατάστημα mothercare άνοιξε το 1961 στην Αγγλία. Αρχικά εξειδικευόταν σε καρότσια, έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο και ρούχα εγκυμοσύνης, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε κάθε τομέα των αξεσουάρ και ρούχων, βρεφών και παιδιών. 
 
Το 1974 ιδρύθηκε και το Early Learning Centre στο Reading της Αγγλίας με αντικείμενο τα ασφαλή παιχνίδια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών με τρόπο φιλικό, επικεντρωμένο στο συναίσθημα και στο δημιουργικό νου. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα σε 60 χρόνια, μητέρες και παιδιά σε 90 χώρες του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν ένα κατάστημα mothercare
 
Η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων της ιδρύτριας εταιρείας ως προορισμός! Έτσι, το 1987 η χώρα μας υποδέχτηκε το πρώτο mothercare. Σήμερα αριθμεί 30 καταστήματα  που λειτουργούν στις ίδιες, απαράβατες και αδιαπραγμάτευτες αρχές: ασφάλεια, άνεση και υγιεινή, με έμφαση ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια. 

Στο πλαίσιο της ολιστικής φροντίδας μητέρας και παιδιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιχνίδια. Tα παιχνίδια παρέχουν στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, ώστε να γίνεται η μάθηση ΧΑΡΑ. Ώστε να αναπτύξει κάθε παιδί με τον τρόπο του τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τις κινητικές δεξιότητες στη τρυφερή και τόσο σημαντική περίοδο ανάπτυξής του!
 
Το 2004, τη χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας, άνοιξε το πρώτο κατάστημα Early Learning Centre στην Ελλάδα, στη Γλυφάδα. Το 2007, το ELC ενσωματώθηκε στο mothercare. Έκτοτε μπορούμε να βρούμε τα ELC σε 32 σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε αυτόνομα καταστήματα ή μαζί με το mothercare. 
 
Φροντίδα και τρυφερή αγκαλιά

Το πρώτο καταφύγιο της μέλλουσας μητέρας. Το σημείο όπου θα βρεθεί ξανά και ξανά ζώντας την προσμονή, κάνοντας τα πιο όμορφα όνειρα για το δωμάτιο που θα υποδεχθεί το μωρό της, συγκεντρώνοντας σιγά σιγά όλα όσα θα του είναι απαραίτητα για να νιώσει φροντίδα και προστασία. Στα καταστήματα mothercare και ELC μητέρες και παιδιά χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με γνώμονα το καλύτερο για τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας στην πιο τρυφερή τους ηλικία.
 

*** Στην Ελλάδα, το mothercare και το early learning centre αποτελούν μέρος της Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ- Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΑΕ η οποία ιδρύθηκε το 1978 ως κατασκευαστική εταιρεία αλλά σταδιακά μεταμορφώθηκε σε έναν όμιλο εταιρειών με δραστηριότητα στο λιανεμπόριο και τον ενεργειακό κλάδο. 
 

Partners