Η Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμού από το 1990, έχει σχεδιάσει τον φωτισμό σε περισσότερες από 450 παραστάσεις για θέατρο, μουσική και χορό, όπερα και εικαστικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, διακρίσεις και βραβεία.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Μεταξύ άλλων της απονεμήθηκε ο τίτλος «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2009» για τη συμβολή της στο θέατρο και τις τέχνες γενικότερα.

Μετά από 5 χρόνια παραμονής στην Νέα Υόρκη, όπου παράλληλα εργαζόταν ως σχεδιάστρια φωτισμών και  δίδασκε Lighting Design στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης(NYU), επέστρεψε το 1992 στην Ελλάδα. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες Ελληνικές θεατρικές ομάδες και θιάσους, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, καλλιτέχνες, ενώ έχει κατ’ επανάληψη προσκληθεί να σχεδιάσει το φωτισμό παραστάσεων σε διεθνή φεστιβάλ.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Το 1997 ίδρυσε την εμπορική εταιρεία «Lights International», με ειδίκευση στον σχεδιασμό φωτισμού (stage και events), τον σχεδιασμό και προμήθεια φωτιστικού εξοπλισμού και εγκατάστασης θεατρικών σκηνών και συνεδριακών χώρων.
 
Στο Leaders Talk, η Ελευθερία Ντεκώ λέει χαρακτηριστικά: “Τα έργα τέχνης μάς μιλούν». Η Ελευθερία Ντεκώ φώτισε την Ακρόπολη και άλλαξε το μεγαλύτερο μνημείο του κόσμου για όλους μας. Φώτισε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων για να κερδίσει το κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy, ίδρυσε έδρα στο Πανεπιστήμιο με την ύλη του μαθήματός της… Η Ελευθερία, ένας πολίτης του κόσμου μας ταξιδεύει στο δικό της φως, στους δικούς της πιο αγαπημένους προορισμούς. Μαγικές εικόνες μέσα από ειλικρινή λόγια.

#HerStory