Η Ιλεάνα Μακρή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα κι έζησε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και αργότερα ακολούθησε το πάθος της, σπουδάζοντας σχέδιο κοσμημάτων στο G.I.A. (Gemological Institute of America) στη Santa Monica.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Από κοριτσάκι 12 χρονών σχεδίαζε και έφτιαχνε κοσμήματα. Σήμερα είναι μία διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων, με τις πολύτιμες δημιουργίες της να έχουν τραβήξει την προσοχή διάσημων κυριών, όπως οι Ούμα Θέρμαν, Τζένιφερ Λόπεζ, Χάιντι Κλουμ κ.ά. 

Η Ιλεάνα Μακρή άνοιξε το πρώτο κατάστημα της με το όνομα «Μαγεία» στην Αθήνα το 1987, ενώ η πρώτη συλλογή της, μίνιμαλ αισθητικής, που κυκλοφόρησε το 1999, βρέθηκε την ίδια χρονιά στις προθήκες του Barney’s στη Νέα Υόρκη. 

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ 

Το 2015 άνοιξε το concept jewellery store “Ileana Makri” στο Κολωνάκι, όπου εκτός από δικά της σχέδια φιλοξενεί και δημιουργίες ταλαντούχων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. 

Στα κοσμήματά της χρησιμοποιεί χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους , ενώ τα σχέδιά της είναι εμπνευσμένα από σύμβολα διαφορετικών πολιτισμών. Συχνά αντλεί έμπνευση από θρησκείες και μύθους, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής μυθολογίας. 

Επιχειρηματίας, δημιουργός και μητέρα, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο γεμίζει εικόνες, αισθήσεις και εμπειρίες που γίνονται στη συνέχεια υπέροχα κοσμήματα «for no special occasion». 

Στο Leaders Talk, η Ιλεάνα Μακρή, η σχεδιάστρια κοσμημάτων με τη διεθνή πορεία μιλά για την ανάγκη και τη μαγεία της δημιουργίας, αλλά και για τον ρεαλισμό της ζωής μιας γυναίκας που “έχτισε” παράλληλα οικογένεια και καριέρα σε πέντε ηπείρους. Εξηγεί ποια είναι η πραγματική αξία του κοσμήματος, τι είναι αισθητική και πώς επιτυγχάνεται η κομψότητα, που δεν είναι μόδα. 

#HerStory

Category