Ο Δάκης Ιωάννου είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό και τον ξενοδοχειακό τομέα και συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης, με διεθνή αναγνώριση.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Γεννημένος στην Λευκωσία, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1958. Στη συνέχεια σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Cornell, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia και διδακτορικές σπουδές αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. 

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συμβούλια διάσημων Μουσείων ανά τον κόσμο. Είναι μέλος του Board of Trustees του New Museum of Contemporary Art της Νέας Υόρκης, μέλος των International Councils της Tate και του Design Museum στο Λονδίνο και των MoMA και Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη, ενώ έχει διατελέσει ιδρυτικό Μέλος καθώς και Πρόεδρος από το 1995 έως το 2005 του International Directors’ Council του Solomon R. F. Guggenheim Foundation της Νέας Υόρκης.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Η κοινωνική του προσφορά περιλαμβάνει στην Κύπρο το Ίδρυμα Χρίστος Στέλιου Ιωάννου καθώς και τη Στέγη Άγιος Χριστόφορος για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Είναι δωρητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την ίδρυση της «Σχολής Στέλιου Ιωάννου για Έρευνα στις Κλασικές και Βυζαντινές Σπουδές» καθώς και του Πανεπιστημίου Κύπρου με την ανέγερση του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», και τα δύο έργα εις μνήμην του πατέρα του. 

Στο Leaders Talk, ο Δάκης Ιωάννου, ο επιχειρηματίας και κορυφαίος συλλέκτης έργων τέχνης, μιλά για τους σταθμούς της ζωής του, για τη σχέση του με την τέχνη, για τα έργα που άλλαξαν την οπτική του απέναντι στον κόσμο και για την ανάγκη του να εστιάσει στα σημεία τομής μεταξύ σύγχρονου πολιτισμού και τέχνης. Εξηγεί πώς έφτασε να δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή και πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει ο ρόλος της στην προώθηση του διαλόγου για την τέχνη, σε σύνδεση πάντα με τον άνθρωπο. 

#HisStory