Ο γιατρός που έφερε την επανάσταση της Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, γεννήθηκε στην Κάρπαθο, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του «Αριστοτελείου» Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981 και ξεκίνησε την ειδικότητά του με χειρουργικό προσανατολισμό στο νοσοκομείο «Riverside Methodist» στο Κολόμπο, στις ΗΠΑ, όπου το 1988 απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κατσαντώνη

Ακολούθησε πλήθος μεταπτυχιακών σεμιναρίων ανά τον κόσμο, με έμφαση στη Ρομποτική Χειρουργική, τη Βαριατρική Χειρουργική και τη Μεταβολική Χειρουργική. Παράλληλα, είχε πλούσια Ακαδημαϊκή καριέρα ως Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Οχάιο στις ΗΠΑ, όπου το 2013 ανακηρύχθηκε Adjunct Professor Χειρουργικής.

Ο -εδώ και δύο δεκαετίες- Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έχει βραβευτεί πολλές φορές για το ιατρικό και επιστημονικό έργο του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δείτε ολόκληρο το Leaders Talk Εδώ

Είναι ο χειρουργός, ο οποίος εφάρμοσε laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το 1991, καθώς και το σύστημα AESOP 3000 (Automated Robotic Endoscopic System for Optimal Positioning) τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ΝΑ Ευρώπη, τον Σεπτέμβριο του 2000. Το 2006 πραγματοποίησε τις πρώτες επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα da Vinci στην Ελλάδα.

Στο Leaders Talk, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εξηγεί τι είναι η ρομποτική χειρουργική και ποιος είναι ο ρόλος του γιατρού σε αυτήν. Μιλά με πάθος για το στόχο του χειρουργού που έχει θέσει ως εχθρό του την ασθένεια, για τη φιλοσοφία του απέναντι στους ασθενείς, για την αξία της ζωής και για το θαύμα που συχνά βλέπει στο χειρουργείο. 

#HisStory